Laatste Nieuws:
 1. Weer €3500 kunnen doneren! Bedankt voor de support.
 2. Snelste tijd is 3.59 min. Ga jij deze tijd verslaan?
 3. 2019 meer dan 15 kinderen. Ben jij er dit jaar ook bij?
 4. Guus gaat met sprongen vooruit door MEDICIJN SPINRAZA!

DONEER EN STOP SMA !

Kilimanjaro – September 2019

5.895m boven zeenivo over:

Kilimanjaro Avontuur 2019

Sisters ter Bogt beklimmen de Kilimanjaro

Kilimanjaro Avontuur 2019

5.895 meter hoge uitdaging, voor het goede doel !

De Kilimanjaro  samen met mijn zusje Patricia, hoe kom je erop?!

Mijn zusje Patricia en ik schelen 8 jaar. Ik ben de oudste van de twee. Door die 8 jaar verschil groeiden we als zussen op in verschillende levensfases. Zij kroop rond als baby toen ik al samen met mijn vader de bergen bewandelde in Oostenrijk. Een ervaring die me altijd is bijgebleven. Een ervaring die mijn zusje niet met mijn vader heeft gedeeld omdat paps last kreeg van zijn knieën. Ondanks het leeftijdsverschil zijn we enorm naar elkaar toegegroeid. Er is een tijd geweest dat ik als grote zus mijn puberende zusje door diverse keuzes loodste. Schoolvriendinnen, liefde etc.. Omgekeerd was het ‘kleine’ zusje er voor haar grote zus Nicole, toen mijn relatie van 11 jaar ten einde liep.

Dit alles heeft gemaakt dat we niet alleen zussen zijn, ook hartsvriendinnen en maatjes. De verhuizing van Patricia naar Rotterdam heeft geen invloed gehad op onze hechte band. De laatste jaren zijn we beiden ontzettend druk met ons gezinnetje, werk, vriendinnen, moeders en vaders waardoor we minder tijd voor elkaar hebben.
Tijd voor verandering. I.p.v. de berg die ik samen met mijn vader in Oostenrijk heb bewandeld is ons doel de Kilimanjaro . We zijn wel zussen die van een uitdaging houden. Of dit nu een berg in Oostenrijk is of de Kilimanjaro in Tanzania, voor ons is dat maar een klein verschil ;o). In 2018 hebben we dit besluit samen genomen en zijn de reis en de tickets geboekt. Gezien de afstand Rotterdam – Gronau, trainen we veel afzonderlijk van elkaar, maar iedere maand ook minimaal 1x samen. Samen aan de voorbereiding….en samen dan die berg op. 26 september de start van ons klimavontuur. Ik heb er heel veel zinin!

Voor het goede doel?

Dat wij als zussen dit samen fysiek kunnen, is een prachtig geschenk. Onze geest, ons lijf en onze spieren hebben de kracht om dit aan te kunnen. En als ik dit geluk door middel van sponsoring kan doneren voor kinderen met SMA dan doe ik dat met alle liefde.

Patries waarom wil jij de Kilimanjaro beklimmen?

Ik ben altijd op zoek naar mooie uitdagingen. Ik leef in het nu, maar stel ook elk jaar doelen die ik waar  wil maken. In 2016, het jaar dat ik bevallen ben van mijn dochtertje Semmie, heb ik met een groep getracht de Mont Blanc te beklimmen. Dit is uiteindelijk de Monte Rosa geworden, maar door hoogteziekte is dit niet gelukt.

Ook moet ik eerlijk bekennen dat mijn conditie toen niet voldoende goed was om deze te beklimmen, ik adviseer ook niemand om in het jaar dat je bevallen bent, zo’n berg te beklimmen. Wat mij wel duidelijk is geworden tijdens deze ervaring, is dat een berg met alleen maar sneeuw en ijs niet voor mij is weggelegd! Maar een berg waarbij je verschillende soorten natuur ziet en klimaten meemaakt, is iets dat op mijn lijst is blijven staan.

Mijn lieve partner Fabian heeft de knoop doorgehakt en samen met mijn zus geregeld dat ik de Kilimanjaro mag gaan beklimmen! Een zetje in de goede richting die ik met beide handen en veel liefde heb aangenomen. Vooral ook om dit te delen met mijn zus. Zij is zo belangrijk voor mij, wij hebben zo’n bijzondere band.

Vooral de weg ernaar toe is heel bijzonder. Samen veel wandelen in Nederland en Duitsland. Vooral de bergen in Zuid Duitsland, tegen de grens van Oostenrijk waren een beproeving, een eye opener, maar zeker de moeite waard, dit was een goede training voor mij. Dit zijn herinneringen die we nooit meer gaan vergeten en altijd blijven koesteren.

Stop SMA!

Het zorgen voor anderen en mensen positief motiveren, is voor mij een 2e natuur. Mijn gezonde spieren inzetten voor zieke spieren, geeft mij een onbeschrijfelijk fijn en warm gevoel! Weten dat je door jouw inzet, kinderen een beetje meer geluk, plezier of een betere toekomst kunt bieden is iets wat ik iedereen gun.

Kilimanjaro Avontuur 2019

Doneer !

Samen zetten wij ons in voor de spierziekte SMA. Dit is een erfelijke spierziekte bij kinderen. De spieren van met name de rug, de bovenbenen en ook de bovenarmen zijn erg zwak. Kinderen met de ernstigste vorm van SMA (type 1) overlijden vaak al als zij nog maar een paar maanden oud zijn. Elk jaar krijgen 20 tot 30 kinderen de diagnose SMA.

Help jij ons mee deze kinderen te helpen?

Er is al: € 0,00 gedoneerd door 0 sponsors.

Onze Sponsors:


Nog geen donateurs. Wees de eerste!

Kilimanjaro Avontuur 2019

Evenement Informatie

Waarvoor? Stop SMA, klik hier.

Wat: Beklimming Kilimanjaro – 5.895 meter hoog

Waar: Tanzania / Afrika

Wanneer: 26 september 2019

Programma:

 • April: 40 km wandel bloesemtocht
 • Mei: 1.800 meter bergen beklimmen in Zuid-Duitsland
 • 26 mei: Red Apple Trappenloop te Rotterdam
 • 15-16 juni: Nacht van de Vluchteling – 40km nacht-wandeltocht
 • 21-24 juni: Healthy Fest Trainingsweekend
 • Juli: Bergen in Canada (Patricia)
 • Augustus: Bergen in Oostenrijk (Nicole)
 • September: Kilimanjaro – 5.895 meter!

DONEER EN STOP SMA !

Kilimanjaro Avontuur

Tanzania – September 2019